Hapu hibiski õite kuivatatud tupplehtedest saadakse erkpunast ja aromaatset hibiskiteed. Kuigi taim on levinud mitmel pool troopikas ja subtroopikas (nt on hapu hibisk Malaisia rahvuslill), siis meieni on ta jõudnud eelkõige Egiptuse kaudu, kus seda teed juuakse külmalt, et palavust eemale peletada. Hibsiki- ehk karkadeteed tuntakse ka Egiptuse karkade [كركديه]), Kleopatra tee, Sudaani roosi, punase tee nime all. Kui soovite hibiskiteed osta, siis teadke, et mida suuremad õie tupplehed, seda maitsvam on tee, nii et vältige pudist ja pulbrilist teed. Indias ja Malaisias kasutatakse hibiski tupplehti ka soolaste karriroogade maitsestamiseks. Sajandeid on araabia rahvameditsiinis karkade tõmmist kasutatud leevendava, spasmolüütilise ja antibakteriaalse vahendina. Hibiskitee tugevdab kapillaare, aitab langetada vererõhku, alandab kolesterooli taset, on antibakteriaalse toimega, mõjutab soodsalt maksa ja kõhunäärme talitust, omab allergiavastast toimet, kaitseb alkoholi toksilise mõju eest. Jooki soovitatakse kõikidele vanusegruppidele, sest ta kustutab janu, reguleerib söögiisu ja parandab seedimist. On täheldatud, et külm jook alandab, kuum jook aga kergitab vererõhku. Tema koostisse kuuluvad – puuviljahapped, asendamatud aminohapped, mikroelemendid, kompleksvitamiinid, sealhulgas vitamiin C, bioflavonoidid. Hibiskuses sisalduv kvertsitiin parandab nägemist, võtab silmadelt väsimuse, aitab organismil puhastuda, väljutades mittevajalikud ainevahetusjäägid. Karkade stimuleerib sapi tootmist, suurendab maksa kaitsevõimet ebasoodsatele mõjudele, parandab ainevahetust. Hibiskuse koostisse kuuluvad vitamiinid ja mikroelemendid täidavad organismi elujõu ja toonusega, suurendades selle vastupanuvõimet nakkushaiguste suhtes. Seeärast kutsuvad araablased hibiskiteed reipuse ja pikaealisuse joogiks.